Jegymester

A Jegymester Magyarország első számú online jegyértékesítő felülete. Évi több, mint 7 millió darab jegyet forgalmaz, online regisztrált vásárlóinak száma 600 ezer.

A BIG FISH és a Jegymester 2016. októberében kezdett együttműködni annak érdekében, hogy a Jegymester online felületét minél kényelmesebben tudják használni a felhasználók. A BIG FISH a Google Analytics adatai, hőtérképek, és felhasználók oldalon történő viselkedését mutató videók felhasználásával átfogó UX-elemzést készített.

Az elemzés

Az elemzés több fejleszthető pontra is rávilágított. Ilyen volt többek között a kereső működése, a fejléc felépítése, és a termékoldalak struktúrája és a checkout folyamat optimizálása. Több SEO-t érintő javaslatot is tettünk, mint például a robots.txt és a sitemap elérhetővé tételére vonatkozóan, valamint felhívtuk a figyelmet a megnövekedett mennyiségű nem talált, illetve szerverhibára futó oldalakra.

A javasolt fejlesztés

Azonban legsürgetőbbnek a a mobil látogatók kiszolgálásának optimizálása bizonyult: a jegymester.hu webes verzióját a látogatók 27 százaléka mobil eszközről használta – és átlagosan a bevétel 10 százalékát mobil eszközről generálták. Bár a mobil és tablet eszközökön a konverziós arány a mobil oldal megjelenése előtt is nagyon magas volt (3,9 százalék), Magyarországon több, mint 2,3 millióan vásárolnak mobileszközről – az ő igényeiket ki kell szolgálni. Annál is inkább, mert a Google köztudottan bünteti azokat az oldalakat, amelyek nem rendelkeznek mobilra optimalizált verzióval.

A fejlesztés előtt a jegymester.hu nem volt mobilbarát:

A Jegymester.hu csapatának szeptemberi és októberi fejlesztéseinek köszönhetően az oldal mobil verziója elérhetővé vált:

jegymester-4

A főoldal mobilos betöltési indexe pedig a korábbi 52/100-ról a mobiloldal megjelenésével 61/100-ra nőtt. Egy-egy mobilról böngésző felhasználó átlagosan 3 másodperc elteltével elhagyja az oldalt, ha annyi idő alatt az nem töltött be, így a betöltési sebesség javulása nagyon fontos eredmény.

Az eredmények

A Jegymester mobiloldalán az eddig megszokottakhoz képest jelentősen más megjelenés fogadta a usereket. Az m.jegymester.hu bevezető kampány nélkül indult el a fejlesztést követően, eleinte nem is minden forgalom terelődött direktben a mobiloldalra, mindez hatással volt az eredményekre is: a mobileszközről látogatók 110 százalékkal nagyobb arányban konvertáltak a desktop verzió mobilról elérhető felületén, mint az új mobiloldalon. A mobiloldal látogatottsága a desktop verzió mobilos elérése alatt maradt, illetve kevesebb időt is töltöttek átlagosan a mobiloldalon, mint a desktop verzión. Sokan választották a „Váltás desktop verzió” funkciót hogy a megszokott felülete gyorsan eligazodjanak. Az eredmények fényében a mobiloldal további hőtérképes elemzését, illetve fejlesztését javasoltuk.